Avioliiton esteiden tutkinta

Avioliittoon vihkimistä edeltää aina avioliiton esteiden tutkiminen. Siinä selvitetään, että aiotun avioliiton solmimiselle ei ole laissa säädettyä estettä. Tutkinta tulee tehdä vähintään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä. Se on voimassa neljä kuukautta. Avioliiton esteiden tutkinnan voi tehdä Ylä-Savon seurakuntayhtymän Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterissä. Esteiden tutkinta voi tapahtua myös maistraatissa.

Siirry Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterin Avioliiton esteiden tutkinta -sivulle (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän verkkosivuille)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Palvelutoimiston ja Hautauspalveluiden toimiston palvelut pysyvät ennallaan. Vain jäsenrekisteripalvelut siirtyvät Kuopion aluekeskusrekisteriin. Lisätietoa muutoksesta. (ylasavonseurakunnat.fi)

Hääpari pitää toisiaan kädestä.