Uutiset 

Uutislistaukseen

Webinaarista tietoa ja taitoa selvitä oman talouden murheista

Hintojen ja korkojen nousu näkyy monien kukkaroissa ja aiheuttaa huolta. Tämä on näkynyt mm. seurakuntien diakoniatyössä lisääntyneinä yhteydenottoina. Huolestuttaako hintojen nousu? -webinaarissa 6.10.2022 klo 18.00-19.00 puhutaan rahasta ja pienellä tuloilla pärjäämisestä. Takuusäätiön ja Iisalmen sekä Sonkajärven seurakuntien järjestämässä ilmaisessa webinaarissa saa hyödyllistä tietoa perheen arjen rahankäyttöön, fiksuihin kulutusvalintoihin sekä varautumiseen. Tietoa saa myös siitä, mistä apua ja tukea on saatavilla taloudellisiin asioihin.  

Kolikoita kämmenellä ja pöydällä laskin.

Maksuton webinaari on avoin kaikille yläsavolaisille perheille ja järjestetään Teams -yhteydellä. Tilaisuuteen voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista ja halutessaan voi käyttää nimimerkkiä. Luennoitsijana on Taina Rajanen Takuusäätiöstä ja tilaisuudessa on läsnä mukana myös paikallisia toimijoita.  

Webinaariin osallistuminen ei edellytä, että ihmisellä olisi taloudellisia ongelmia. 

- On hyvä pysähtyä ja saada hyödyllistä tietoa perheen arjen rahankäyttöön, kuinka pärjätä pienillä tuloilla, miten voin itse vaikuttaa omiin kulutusvalintoihin sekä varautua heikkenevään talouteen, kertoo Iisalmen seurakunnan diakonia työntekijä Anu Naakka. 

Tilaisuudessa kerrotaan myös, mistä perheet voivat saada apua ja tukea taloudellisissa asioissa. 

- Webinaarissa on mukana myös paikallisia toimijoita kertomassa, millaista apua ja tukea meillä tällä seudulla on. Tämä on hieno ja ainutlaatuinen mahdollisuus perheille, kertoo Reinikainen illan ohjelmasta. 

Webinaariin voi osallistua Teamsissa 6.10.2022 klo 18.00-19.00 täällä. (teams.microsoft.com)

Webinaarin järjestävät Takuusäätiö, Yhdessä vanhemmuuden tueksi - hanke sekä Iisalmen ja Sonkajärven seurakunnat. 

Hintojen nousu on alkanut näkyä myös seurakuntien diakoniatyössä 

Hintojen noustessa yhteydenottojen määrä on kasvanut seurakuntien diakoniatyöhön. 

-Diakoniatyön näkökulmasta katsottuna hintojen nousu on näkynyt niin, että ihmiset, jotka ovat tähän saakka koittaneet selvitä arjesta ja taloudesta ilman apua, ovat ottaneet yhteyttä diakoniatyöhön, että raha ei riitä laskujen maksuun ja elämiseen. Iisalmen ruokakassikorttihakemuksissa se on näkynyt niin, että uusia perheitä on hakeutunut ruoka- avun piiriin, Naakka kertoo 

Yksin rahahuolien kanssa ei tarvitse jäädä, sillä diakonia työ voi auttaa monella tavalla. Diakoniassa autetaan ihmisiä erottelematta ja kyselemättä kirkon jäsenyyttä tai uskontokuntaa. 

-Diakoniatyöntekijöihin voi olla yhteydessä, jos talousasiat huolestuttavat. Ohjaamme ja neuvomme ihmisiä oikean avun piiriin muun muassa hakemaan Kelan etuuksia. Myös diakoniatyö pystyy auttamaan ihmisiä esimerkiksi erilaisin ruoka-avun keinoin, Naakka kommentoi. 

Takuusäätiö on voittoa tavoittelematon sosiaalialan järjestö, joka ehkäisee ja ratkaisee talous-, ja velkaongelmia. Takuusäätiö tarjoaa neuvontaa puhelimitse ja chatissa, takauksia pankista nostettaviin järjestelylainoihin, pienlainoja kodin hankintoihin, välineitä raha-asioiden hallintaan sekä koulutuksia. Takuusäätiö pyrkii myös vaikuttamaan lainsäädäntöön ja muihin rakenteisiin, jotta ne tukisivat ihmisten mahdollisuuksia hallita omaa talouttaan sekä välttää syviä velkaongelmia

Lisätietoja:  

Iisalmen seurakunta, johtava diakoniaviranhaltija Tanja Reinikainen, 044-733 5228 [email protected]  

Sonkajärven seurakunta, diakoniatyöntekijä Pauliina Ruotsalainen, 044-720 6071 [email protected]  

Iisalmen seurakunta, diakoniatyöntekijä Anu Naakka, 044-733 5225 [email protected]

26.9.2022 10.28