Uutiset 

Uutislistaukseen

Itsemurhaan kuolleiden läheisille järjestetään vertaistuellinen tapahtuma Iisalmessa

Kun elämä repii rikki –tapahtumassa lauantaina 18.11. Klo 13.00. pastori ja kirjailija Tero Huvi kertoo omasta kokemuksestaan Iisalmen seurakuntatalolla. Tapahtumassa on mahdollista keskustella ja saada vertaistukea. Iltapäivä päättyy Pyhän Ristin kirkon portailla järjestettävään kynttilähartauteen.

Tero Huvi.

Tilaisuudessa pastori ja kirjailija Tero Huvi puhuu omasta kokemuksestaan itsemurhaan kuolleen läheisenä. Hän on myös kirjoittanut kokemuksistaan Rikkirevitty –kirjan. 

Tapahtumassa on mahdollisuus myös keskusteluun. Vertaistuellisessa ympäristössä kokemuksista voi puhua avoimesti. Muiden tarinoiden kuuleminen voi vähentää suruun usein liittyviä syyllisyydentunteita ja auttaa näkemään menetyksen eri näkökulmista. 

Tilaisuuden ajaksi on mahdollista saada lapsille omaa toimintaa seurakuntatalon kerhotilassa. Jos lasten hoidolle on tarvetta, niin ota yhteyttä diakoni Ritva Mustoseen puhelimitse numeroon 044-7335 221 tai sähköpostilla osoitteeseen [email protected] 

Rovastikunnallisen tapahtuman järjestää Iisalmen seurakunta ja mukaan voi tulla koko Ylä-Savon alueelta.  

Lauantai-iltana syttyvät kynttilät Pyhän Ristin kirkon portaille 

Lauantain päivän hämärtyessä syttyvät kynttilät klo 15.30. Kynttilätapahtumassa muistetaan itsemurhaan kuolleita ja annetaan tilaa läheisten surulle. 

Pyhän Ristin kirkon portailla pidetään ensin hartaus ja sen jälkeen sytytetään muistokynttilät. Mukana voi tuoda oman kynttilän, mutta kynttilöitä on saatavilla myös paikan päältä. 

Kynttilä tapahtumassa mukana ovat Iisalmen Mielenterveystuki ry, Surunauha ry ja Iisalmen seurakunta. 

Lisätietoja: Iisalmen seurakunta, diakoniaviranhaltija Ritva Mustonen, 044 733 5221, [email protected] 

27.10.2023 09.21