Huilu ja kitara.

Taiteet kirkossa

Jeesuksen sanoin “Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka lähtee Jumalan suusta” Meille ihmisille ei riitä vain se, että materiaalisista tarpeistamme huolehditaan, tarvitsemme muutakin. Tarvitsemme myös henkistä ja hengellistä virkistystä. Me ihmiset olemme rajallisia ja epätäydellisiä. Tarvitsemme taiteita muistuttamaan meitä siitä, että on jotain käsityskykymme ulkopuolista, jotain ääretöntä, rajatonta ja tuntematonta.  
 
Jumalan todellisuutta emme voi tyhjentävästi kuvata sanoin. Taiteet jatkavat siitä, mihin sanat loppuvat. Juuri siksi kirkossa on rikas taiteiden ja symbolien kieli. Alttarivaatteet, kynttilät, kirkkorakennus ja muut taide kaikki puhuttelevat meitä sanattomasti.  
 

Luterilaisessa kirkossa musiikkielämä on erityisen rikas. Voimme musiikin keinoin ylistää ja rukoilla Jumalaa, mutta myös Jumala puhuttelee meitä musiikilla. Aivan kuten kirkon ovet ovat auki kaikenlaisille ihmisille, saavat myös kaikenlaiset äänet liittyä seurakunnan yhteiseen lauluun. Ja aivan samalla tavalla kirkkomusiikin monipuolisuus heijastaa kirkkokansan monimuotoisuutta. 

Musiikkiryhmät 
 

Nilakan seurakunnassa toimii kolme musiikkiryhmää, lapsikuoro, nuorten musaryhmä ja kirkkokuoro. Kaikki kolme kokoontuvat torstaisin, joka toinen viikko Pielavedellä ja joka toinen viikko Keiteleellä. Tarkempaa tietoa tapahtumasivulla. 
 
Kaikki musiikkiryhmät ovat matalan kynnyksen toimintaa. Niihin ei ole koelauluja, eikä nuotinlukutaito tai muu musiikkitausta ole ennestään välttämätön. Kirkkokuoron harjoituskausi etenee aina yksi projekti ja esiintyminen kerrallaan. Halutessaan ei tarvitse olla mukana koko harjoituskautta, vaan voi olla mukana vain yhden esiintymisen ajan.  
 
Nuorten musaryhmän tarkoituksena on tarjota 12-22 vuotiaille mahdollisuus rentoon, osallistujien toiveiden mukaiseen yhteismusisointiin. Osallistujien toiveiden mukaan voimme vaikka harjoitella bändisoittoa tai laulaa vanhoja tuttuja riparilauluja. Ryhmän kautta on myös mahdollisuus päästä esiintymään seurakunnan tilaisuuksiin.  
 
Lapsikuoro on tarkoitettu kaikille peruskouluikäisille. Laulamme uutta ja perinteistä kirkkomusiikkiohjelmistoa soitinsäestyksellä ja ilman.  
 
Kuorojen ja musiikkiryhmien tarkoitus on olla harrastuksena ja virkistyksenä osallistujille. Sen lisäksi ne rikastuttavat jumalanpalveluksia ja muita tilaisuuksia läsnäolollaan.